Lični razvoj

Prepoznavanje se prosto „desi“. Prepoznavanje je promena. Nikakvo analiziranje ne donosi promenu. Analiza produbljuje mesto zablude. Ali, sve se „desi“ kada je zrelo, kada je to moguće. Ni pre ni posle. Možda živimo u zabludi da mi nešto guramo…baš kao „Sizifov kamen“.

Niko nije ni bolji ni lošiji niti isti u odnosu na nekog drugog. Prosto smo svi različiti. Ovde smo u “zbrci” jer nismo svi na istom mestu razumevanja ili možemo reći svesnog razumevanja, što nikako ne znači da je neko pametniji ili gluplji; uspešniji ili manje uspešan. Poredjenje stvara glavnu konfuziju I “zabranjuje” različitost kao opasnu, jer se osećamo ugroženo u već nesigurnom mestu neshvatanja sebe. Ovaj unutrašnji konflikt je prisutan u svakom od nas. U suštini, problem ili bilo kakva nelagoda je samo unutrašnji konflikt sa samim sobom.

TRENING

Kako mnogi naučnici kažu mozak je mašina za učenje. Uči ponavljanjem. Treningom je moguće mozak naučiti da ne reaguje po automatizmu usadjenog programa, već daje svesniji odgovor nevezan za emociju.Učestalost ponavljanja pretače naučeno u automatizam pa vremenom "spontano" reagujete drugačije na životne izazaove.

Šta znači biti bez stresa? Kako biti stabilan, bez da um poleti za prvim opaženim šumom?

TRENING – razvijanje veštine opažanja bez uplitanja uma (bez analize, poredjenja, menjanja). Mozak uči ponavljanjem. Ova vrsta treninga omogućava razvoj novog mirnijeg mesta koje je mesto podrske i sigurnosti samog posmatrača.

 

Prepoznavanje skrivene percepcije   23.4.2023. od 12h-13:30h

Interaktivna radionica u kojoj prisutni otkrivaju i prepoznaju uslovljenu skrivenu perspektivu kroz koju doživljavaju i razumeju sebe i  realnost.